3η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΥΚΡΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ & ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΣΤΙΣ 23-24/01/16

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Μαγνησίας διοργανώνει το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 την 3η Διημερίδα για τα Μαθηματικά με προσκεκλημένο ομιλητή τον διακεκριμένο Μαθηματικό και συγγραφέα κ. ΤΕΎΚΡΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ.

Η διημερίδα θα περιλαμβάνει δυο εκδηλώσεις το Σάββατο στον Βόλο και μια εκδήλωση την Κυριακή στον Αλμυρό. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Α) το Σάββατο 23/01/16 το πρωί και ώρα 9.30-13.30 επιμορφωτικό σεμινάριο – workshop με θέμα: «Πώς αντιλαμβανόμαστε την Επιστήμη; Η επίπτωση του θεωρήματος του Gödel».

 Το workshop διεξάγεται σε συνδιοργάνωση με την Ομάδα Θαλής+Φίλοι του Βόλου την οποία ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά της.

  • Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μόνον είκοσι (20) άτομα και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας της εγγραφής.
  • Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο site της ΕΜΕ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Μαγνησίας στη διεύθυνση ememag.grή στο σύνδεμο αυτό https://docs.google.com/forms/d/1tGiv2EB6U3kz99iC3MYxSqIzful_VbLA1VfN44A7OoE/viewform?usp=send_form
  • Μπορούν επίσης να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την Ειδ. Γραμματέα της ΕΜE  Κα Δημητρακοπούλου Στέλλα στο τηλ. 6974 694 944 για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις.
  • Το workshop θα διεξαχθεί σε αίθουσα του 1ου ορόφου του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) τους υπεύθυνους του οποίου ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρησή της.
  • Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και σύντομη περίληψη του workshopμπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Β)το Σάββατο απόγευμα 23/01/16 και ώρα 19.00 διάλεξη με θέμα: «Ο οικουμενικός υπολογιστής – Calculusratiocinator: Από τον Leibniz στον Turing».

  • Η διάλεξη του κ. Μιχαηλίδη στο Βόλο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
  • Η διάλεξη διεξάγεται με συνδιοργανωτές την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ και το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ που ευγενικά παραχωρεί τις αίθουσες για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων στο Βόλο.

Γ) την Κυριακή 24/1/16 το πρωί και ώρα 11.00 στον Αλμυρό διάλεξη με θέμα: « Τα Μαθηματικά στην καθημερινότητά μας»

  • Η διάλεξη του κ. Μιχαηλίδη στον Αλμυρό θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλμυρού ( οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ιάσονος 117, Αλμυρός)

 

  • Η διάλεξη διεξάγεται με συνδιοργανωτές το Δήμο Αλμυρού, τον οποίο κι ευχαριστούμε για την παραχώρηση της αίθουσας, όπως επίσης και το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού του οποίου τον διευθυντή κ. Χρήστο Καλλέ ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *