Τελετή βράβευσης των μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού

Μαθηματική γιορτή η Τελετή βράβευσης των μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, που διακρίθηκαν στον 6ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Ως γιορτή των Μαθηματικών, γιορτή των παιδιών μπορεί να χαρακτηριστεί η Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά».

foto braveia-1Το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, όπου έγινε η εκδήλωση, κατακλύστηκε κυριολεκτικά, από τους μαθητές και μαθήτριες, τους γονείς, συγγενείς και φίλους, που πήγαν να τιμήσουν τους διακριθέντες μαθητές .· Πάνω από 700 άτομα, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, τα ευτυχισμένα πρόσωπα των γονιών και τα γεμάτα ευχαρίστηση και δικαίωση βλέμματα των Δασκάλων, ήταν με δυο λόγια τα κυρίαρχα στην εκδήλωση που με πολύ μεράκι, προσοχή και επιμέλεια ετοίμασαν τα μέλη του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, για να τιμήσουν και να επιβραβεύσουν τους μαθητές που ξεχώρισαν στον Διαγωνισμό. Στο Νομό μας, με ελεύθερη συμμετοχή, έλαβαν μέρος 2087 μαθήτριες και μαθητές από 68 σχολεία, 1089 μαθητές Ε΄ τάξης και 998 μαθητές ΣΤ΄ τάξης, από 170 τμήματα συνολικά. Είναι, αναλογικά, η μεγαλύτερη συμμετοχή πανελλαδικά.

Η Τελετή έγινε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, στις 11.00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος στο Βόλο.foto braveia-2

Τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν 208 μαθητές και μαθήτριες, που σημείωσαν βαθμολογίες από 90έως 100 στα 100. Συγκεκριμένα έλαβαν:

– Αριστείο και μετάλλιο 14 μαθητές από την Ε΄ τάξη και 9 μαθητές από την ΣΤ΄ τάξη, που συγκέντρωσαν βαθμολογία 100/100, σύνολο 23 παιδιά.

– Αριστείο 44 μαθητές της Ε΄ και 34 μαθητές της ΣΤ΄, που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 95 μέχρι και 99, σύνολο 78 παιδιά.

– Βραβείο 63 μαθητές της Ε΄ και 44 μαθητές της ΣΤ΄, που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 90 μέχρι και 94, σύνολο 107 παιδιά.

Στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που πήραν Αριστείο, δόθηκε ως δώρο ένα βιβλίο μαθηματικό της Α΄ Γυμνασίου, προσφορά εκδοτικών οίκων, σε όλους δε τους βραβευθέντες, δόθηκε ένα βιβλίο της Καινής Διαθήκης, σε μετάφραση στη δημοτική, προσφορά του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, ο κ. Νίκος Βαραλής ως εκπρόσωπος τουfoto braveia-3 Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, ο οποίος βρισκόταν εκτός Βόλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου, εκπαιδευτικός κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Βόλου κ. Γιάννης Κουρτίνας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, ο Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Δρ. Μαθηματικών κ. Κων/νος Σδρόλιας, η Σχολική Σύμβουλος ΠΕ03- Μαθηματικών της Δ.Ε. κ. Μαγδαληνή Δρυμωνίτου, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας κ. Γιάννης Γερακούλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μουλάς, ο Ομότιμος Καθηγητής Μαθηματικών Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Κρήτης κ. Απόστολος Χατζηδήμος, ο Διευθυντής Δ.Ε. Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανίκας, ο πρώην πρόεδρος της Δ.Ε. του Παραρτήματος κ. Γιώργος Βογιατζής κ.ά.

Την έναρξη της Τελετής έκανε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ελλ. Μαθηματικής Εταιρείας κ. Πέτρος Νικολουδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του διαγωνισμού, foto braveia-4δασκάλους , διευθυντές σχολείων, Διευθυντή Π.Ε. και Σχολικούς Συμβούλους, αναφέρθηκε στην αξία που έχει για τους μαθητές η συμμετοχή, αλλά και η διάκρισή τους σε μια τέτοια διαδικασία,· τους συνεχάρη και ευχήθηκε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Τέλος αναφέρθηκε στη λειτουργία του

Καλοκαιρινού Μαθηματικού Σχολείου, που οργανώνει για δεύτερη χρονιά φέτος· το Παράρτημα Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε., προσφορά στους μαθητές που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό.

Επίσης, ο κ. Σπύρος Δημόπουλος, μέλος της Δ.Ε. του Παραρτήματος, ανέλυσε εν συντομία τη φιλοσοφία και τους στόχους του Διαγωνισμού, τη διαδικασία διεξαγωγής και βαθμολόγησης, αλλά και τους συντελεστές του Διαγωνισμού, και παρουσίασε τα αριθμητικά στατιστικά ως προς τη συμμετοχή των μαθητών και τις διακρίσεις και βραβεύσεις των μαθητών από το 2009 μέχρι σήμερα, μέσα από τα οποία φαίνεται η δυναμική και ανοδική πορεία του Διαγωνισμού

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Ιωάννης foto braveia-5Παπαϊωάννου. Με λόγο αδρό, μεστό, λιτό και περιεκτικό, αναφέρθηκε στη δράση του τοπικού Παραρτήματος της Ελλ. Μαθηματικής Εταιρείας, στην αξία της συμμετοχής των μαθητών στο Διαγωνισμό, στην ανάγκη προσφοράς προς τους νέους μας τα παιδιά μας με παρόμοιες διαδικασίες και αμέριστη στήριξή του, προσωπική και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας σε κάθε πρωτοβουλία και δράση που

προσφέρονται στους μαθητές μας. Μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον των γονέων για συμμετοχή των παιδιών τους στο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο, που θα λειτουργήσει από Δευτέρα 25 Ιουνίου μέχρι Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, τις ώρες από 10.00 έως 13.15.· Τα μαθήματα θα γίνουν στο διδακτήριο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.(Αθ. Διάκου 141).

Μέγιστος αριθμός τμημάτων 10 και μέγιστος αριθμός μαθητών 200. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.· Πληροφορίες στους : Κώστα Κομνό, τηλέφωνα : 2421030828 ή 6972500760 και Σπύρο Δημόπουλο, τηλέφωνοfoto braveia-6 6944348872.

Και πάλι θερμά συγχαρητήρια στους βραβευθέντες· μαθητές και μαθήτριες, στους Δασκάλους και τις Δασκάλες των παιδιών.

Καλό καλοκαίρι.

Από την Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε.

·

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *