Ευχαριστίες για την Ημερίδα της 14/2/2019

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία-Παράρτημα Ν. Μαγνησίας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών της δράσεων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα με θέμα: «Τα Μαθηματικά της Γ΄ Λυκείου & οι Πανελλαδικές Εξετάσεις», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 από 10.45-13.30,  στο Αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου Βόλου (Κύπρου 9-Λ. Βύρωνος). Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με : α) Την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και β) τον Συντονιστή Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικού έργου Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Παναγιώτου Κωνσταντίνο. Την ημερίδα, που απευθύνονταν σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου καθώς και σε καθηγητές Μαθηματικούς της Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, παρακολούθησαν 300 περίπου μαθητές και καθηγητές, από σχολεία όχι μόνο της πόλης του Βόλου αλλά και της περιφέρειας, γεγονός που χαροποίησε όλους.

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην άψογη διεξαγωγή της ημερίδας και πιο συγκεκριμένα α) τον Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας κ. Σαβελίδη Σ. για την εξαιρετική συνεργασία και την παραχώρηση της άδειας για τη διεξαγωγή της,  β) τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Μανδράκη Π. για την ευγενική παραχώρηση του Αμφιθεάτρου και γ) τους συναδέλφους των 3ου Λυκείου – 3ου Γυμνασίου, Λεύκελη Δ. και Νικολαΐδη Ν. για την τεχνική υποστήριξη.

Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τους ομιλητές που ανέλαβαν τις παρουσιάσεις και πιο συγκεκριμένα: Α) τον κ.  Παναγιώτου Κωνσταντίνο, Μαθηματικό,  Συντονιστή Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικού έργου Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Πανελλαδικές Εξετάσεις -Τελευταία Επανάληψη». Ο ομιλητής με εμπεριστατωμένο και συνοπτικό τρόπο καθοδήγησε απόλυτα στοχευμένα τους μαθητές στη μεθοδολογία υλοποίησης της τελικής τους επανάληψης ενώ παράλληλα τους διαμοίρασε σχετικό έντυπο με υποστηρικτικό υλικό,

Β) τον κ. Μαυρίδη Γεώργιο, Μαθηματικό, Εκδότη, Συγγραφέα και χορηγό βιβλίων του στο παράρτημά μας επί σειρά ετών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: ««Μερικές απόψεις για τη διδασκαλία των Μαθηματικών στην Γ΄ Λυκείου». Ο ομιλητής συνεπήρε το ακροατήριο με το γλαφυρό κι ελεύθερο ύφος του, έθεσε καίρια ερωτήματα και προβληματισμούς αναφορικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ παράλληλα επεξέτεινε με φιλοσοφικές προεκτάσεις τα ζητήματα που έθιξε και

Γ) τον κ. Θωμαΐδη Ιωάννη, Δρ. Μαθηματικών, τ. Σχολικό Σύμβουλο, με θέμα: «Πανελλαδικές εξετάσεις Μαθηματικών στην Γ΄ Λυκείου: Επιλογή των θεμάτων, βαθμολόγηση των γραπτών και επιδόσεις των μαθητών την τελευταία τριετία». Ο ομιλητής περιέγραψε αρχικά το θεσμικό πλαίσιο και τις διαδικασίες με τις οποίες γίνεται η επιλογή των θεμάτων από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων και η αξιολόγηση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα. Στη συνέχεια ανέλυσε με την μεγάλη εμπειρία του και την ευγλωττία του, ορισμένα χαρακτηριστικά θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων της τελευταίας τριετίας, τη σχέση τους με το σχολικό βιβλίο, τη μοριοδότηση των λύσεων από τους συντονιστές της βαθμολόγησης, τις επιδόσεις των υποψηφίων και τα κυριότερα λάθη που έχουν καταγραφεί. Ολοκλήρωσε δε την εισήγησή του με μια μαθηματική και διδακτική ανάλυση ορισμένων βασικών θεωρημάτων του Διαφορικού και Ολοκληρωτικού Λογισμού που διδάσκονται στην Γ΄ Λυκείου.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του ακροατηρίου.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους ομιλητές για την ουσιαστική και ηθική συμπαράσταση που προσέφεραν στους μαθητές και τις μαθήτριες ενόψη της τελικής προετοιμασίας τους.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι παρακολούθησαν την ημερίδα με ιδιαίτερη προσοχή και ησυχία καθώς και στους καθηγητές τους που τους συνόδευσαν πρόθυμα στην εκδήλωση αυτή.

Η Δ. Ε. του Παραρτήματος τους εύχεται ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε επίσης να αποδώσουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης μας που για άλλη μια φορά στηρίζει τις δράσεις μας και πιο συγκεκριμένα στις εφημερίδες Θεσσαλία, Μαγνησία, Ταχυδρόμο, και την ηλεκτρονική myvolos.net

Φωτογραφίες από την ημερίδα ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *