Ευχαριστίες για την Ημερίδα στις 4/4/2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα “Σχεδιαστική Σκέψη και Μάθηση” την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019. Ογδόντα συμμετέχοντες, καθηγητές της Δημόσιας και Ιδιωτικής Β/θμιας Εκπαίδευσης και επιτυχόντες μαθητές στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ, παρακολούθησαν την ημερίδα που έγινε στο “ΞΕΝΙΑ” Βόλου.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Συντονιστής Μαθηματικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Παναγιώτου Κων/νος  ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σχέση των Μαθηματικών και της Σχεδιαστικής Σκέψης και Μάθησης σε αρκετούς τομείς και κυρίως στην εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία.

Κατόπιν η Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΜΕ Μαγνησίας Κα Δημητρακοπούλου Στέλλα, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, επεσήμανε την επιπλέον διασύνδεση των Μαθηματικών και της Σχεδιαστικής Σκέψης και Μάθησης  στη Διδακτική των Μαθηματικών και στα ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται στα πλαίσια της τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια η Κα Τσαλαπάτα Χαρίκλεια ανέπτυξε με εύληπτο, σύντομο  και κατανοητό τρόπο το θέμα της ημερίδας, αναπτύσσοντας αρκετά παραδείγματα εφαρμογής τους σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, όπως κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς αλλά και εκπαιδευτικούς. Το ppt της ομιλίας της μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κατόπιν η Κα Χριστίνα Τιάκα παρουσίασε τα αποτελέσματα της υλοποίησης του προγράμματος και ακολούθησε workshop στο οποίο συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες. Θέμα του workshop ήταν η επίλυση ενός πραγματικού διδακτικού προβλήματος τάξης, για το οποίο μέσα από τη διαδικτυακή εφαρμογή designit προτάθηκαν διαδραστικά, τρόποι επίλυσής του.

Η Δ. Ε. του Παραρτήματος ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της ημερίδας, τον κ. Παναγιώτου, την κα Τσαλαπάτα όπως και όλους τους συναδέλφους και τους μαθητές, όπως επίσης και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που τους διευκόλυναν για να την παρακολουθήσουν.

Φωτο από την ημερίδα ΕΔΩ

Το βίντεο προσεχώς ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *