Έναρξη 9ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου 2019

     

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 ξεκίνησε το 9ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο 2019, που διοργανώνει το Παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Στο σχολείο συμμετέχουν 200 μαθητές και θα διδάξουν 50 καθηγητές Μαθηματικών και άλλων ειδικοτήτων.

Στο σχολείο πραγματοποιούνται εκτός από τα μαθήματα των Μαθηματικών ανά θεματική ενότητα και παράλληλα εργαστήρια, με στόχο να αναδείξουν τη διασύνδεση των Μαθηματικών με άλλες Επιστήμες και Τέχνες. Έτσι θα γίνουν εργαστήρια: Α) Σκάκι σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ένωση Βόλου, Β) Αστρονομίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, Γ) Φυσικών Επιστημών σε συνεργασία με ομάδα Φυσικών, Βιολόγων, Χημικών  του 7ου Γυμνασίου Βόλου και Δ) Τέχνης και Εικαστικών.

Την Τελετή του Αγιασμού, που τέλεσαν οι πατέρες του Ι. Ναού του Αγίου Βασιλείου Βόλου π. Κων/νος και π. Νικόλαος, τίμησαν με την παρουσία τους: Α) Η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Βόλου Κα Καντόλα Βιολέττα, Β) ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας κ. Αντωνίου Αντώνιος, Γ) ο Διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, όπου στεγάζεται το θερινό σχολείο κ. Γκράσσος Γεώργιος καθώς  και πολλοί γονείς των μαθητών.

Η Δ. Ε. του Παραρτήματος ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή έναρξης του σχολείου όπως επίσης τους χορηγούς και συνδιοργανωτές του , το Δήμο Βόλου, την Α/θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, το 14ο Δ.Σ. Βόλου και όλους τους συναδέλφους που το στηρίζουν εθελοντικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *