ΗΜΕΡΙΔΑ: “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ”

Το Παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συμμετέχει στη διοργάνωση Ημερίδας με θέμα: «Προγραμματισμός και Θετικές Επιστήμες» που διεξάγεται από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΗΜΜΥ) – Εργαστήριο Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης (CTLL) και το ΠΕΚΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 στις 11.00 (εγγραφή στις 10.30) στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στη Στοά του Πολυχώρου Τσαλαπάτα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζητήσεις σχετικά με το πώς ο προγραμματισμός, και όχι απλά η χρήση ψηφιακών εφαρμογών, έχει γίνει βασική δραστηριότητα του 21ο αιώνα, να αναλογιστούν τα οφέλη του προγραμματισμού στην ανάπτυξη κριτικής και αναλυτικής σκέψης των μαθητών, ειδικά όταν συνδυάζεται με δραστηριότητες που σχετίζονται με Επιστήμες, Τεχνολογία, και Μαθηματικά (STEM). Το ακροατήριο θα συζητήσει τις προκλήσεις σχετικά με την ανάπτυξη γνώσεων προγραμματισμού ισότιμα σε αγόρια και κορίτσια και θα εκτεθεί σε ψηφιακές εφαρμογές που στοχεύουν στην ανάπτυξη γνώσεων προγραμματισμού παράλληλα με το κτίσιμο δεξιοτήτων σχεδιασμού και καινοτόμας σκέψης. Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια του ερευνητικού σχεδίου Coding4Girls που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο ακροατήριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Θα τηρηθούν οι κανόνες προφύλαξης από τη μετάδοση του Covid-19.

Οι συνάδελφοι Μαθηματικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους  ΕΔΩΛόγω των έκτακτων μέτρων ο αριθμός των συμμετεχόντων Μαθηματικών επιτρέπεται να είναι μέχρι 18 άτομα, όποτε θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας εγγραφής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *