ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ‘ΘΑΛΗΣ’ 2020

Αναφορικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ 2020» διευκρινίζονται τα παρακάτω:

Α) Ο 10ος Τοπικός Διαγωνισμός για την Α΄ Γυμνασίου, θα διεξαχθεί κανονικά την ίδια μέρα και ώρα με τον Πανελλήνιο διαγωνισμό των υπολοίπων τάξεων, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και τις ώρες 12:00-14:00. Τα θέματα για την Α΄ Γυμνασίου θα αποσταλούν από την Επιτροπή Διαγωνισμών του Παραρτήματος στα mail όλων των Γυμνασίων του Νομού μας στις 11.45, ώστε να διευκολυνθεί η αναπαραγωγή τους και η άμεση διανομή στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Για τις υπόλοιπες τάξεις τα θέματα θα αποσταλούν από τα κεντρικά της ΕΜΕ στο mail του σχολείου, όπως αυτό έχει δηλωθεί στη φόρμα εγγραφής του σχολείου.

B) Η εγγραφή των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου ΔΕΝ είναι υποχρεωτική καθώς ο διαγωνισμός της Α΄ Γυμνασίου είναι ΤΟΠΙΚΟΣ. Επιπλέον και για τις άλλες τάξεις είναι προαιρετική, καθώς στο Ν. Μαγνησίας υφίσταται Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, οπότε τα γραπτά θα συγκεντρωθούν στο τοπικό Παράρτημα και μετά θα αποσταλούν στα κεντρικά, όπως κάθε χρόνο.

 Γ) Μετά το πέρας της εξέτασης παρακαλείται ο υπεύθυνος καθηγητής κάθε σχολείου να επικολλήσει στα γραπτά τα μαύρα αυτοκόλλητα (που χρησιμοποιούνται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις), να τα τοποθετήσει σε ένα φάκελο και στη συνέχεια να τα παραδώσει σε ένα μέλος της Δ.Ε. του Παραρτήματος, κατόπιν προσωπικής συνεννόησης μαζί του. Διαφορετικά ο φάκελος μπορεί να αποσταλεί ταχυδρομικά στην διεύθυνση: ΕΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – Τ.Θ. 1038 – 38001 ΒΟΛΟΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα γραπτά ΔΕΝ θα αποσταλούν στην Αθήνα (η οδηγία αυτή ισχύει για νομούς που δεν έχουν παραρτήματα).

 Δ) Τα στοιχεία των μαθητών καλό είναι να συμπληρωθούν σύμφωνα με το πρότυπο-πινακίδα που υπάρχει στο επισυναπτόμενο αρχείο και στη συνέχεια να καλυφθούν με τα μαύρα αυτοκόλλητα των Πανελληνίων. Οι πινακίδες αυτές με τα στοιχεία των μαθητών μπορούν να τυπωθούν σε απλό χαρτί και να επικολληθούν στις κόλλες αναφοράς με απλή κόλλα (αφορά κυρίως τα σχολεία της περιφέρειας). Διαφορετικά, αν κάποιο σχολείο επιθυμεί, μπορεί να τα παραλάβει σε αυτοκόλλητη μορφή κατόπιν συνεννοήσεως με το Παράρτημα, καθώς έχουν ήδη τυπωθεί αρκετά, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία του διαγωνισμού στις σχολικές μονάδες.

Ε) Προτείνεται, στην περίπτωση που το σχολείο διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων όπου υπάρχουν καθίσματα με έδρανο ώστε να μπορούν να γράφουν οι μαθητές, να χρησιμοποιηθεί για τα διαγωνισμό, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία των μαθημάτων του σχολείου.

Η Δ.Ε. ευχαριστεί εκ των προτέρων τους Διευθυντές, Υποδιευθυντές και τους υπεύθυνους καθηγητές των σχολείων του νομού μας, για την προθυμία τους να συνδράμουν στην ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *