Το 2ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο 2012 για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού

numbersΈνα διαφορετικό Σχολείο, το Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο, λειτούργησε για μια βδομάδα στο Βόλο, για μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Το 2ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο λειτούργησε για μια εβδομάδα, στις 25, 26, 27, 28 και 29 Ιουνίου 2012, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 13.15 το μεσημέρι. Τα μαθήματα ήταν προσφορά των μελών του Παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας προς τους μαθητές και μαθήτριες, που με κάποιο τρόπο διακρίθηκαν στον 6ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό.
Τελικά στα μαθήματα συμμετείχαν περίπου 180 μαθητές και μαθήτριες, 60 μαθητές ΣΤ΄ τάξης και 120 μαθητές Ε΄ τάξης. Δημιουργήθηκαν εννιά τμήματα, τρία για την ΣΤ΄ και έξι για την Ε΄ τάξη.

Το Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο φιλοξενήθηκε στο διδακτήριο του 14ου Δημοτικού Σχολείου, με την ευγενική παραχώρηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και της Διευθύντριας του Σχολείο.

Τα μαθήματα του Καλοκαιρινού Μαθηματικού Σχολείου ήταν προσαρμοσμένα για μαθητές που αγαπούν και ξεχωρίζουν στα Μαθηματικά, και προχωρούσαν λίγο πιο πέρα από τις βασικές γνώσεις του αντίστοιχου σχολικού προγράμματος.
Στο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο δίδαξαν δωρεάν οι Μαθηματικοί : Γιατρομανωλάκη Αγάπη, Δημητρίου Μαρία, Δημόπουλος Σπύρος, Ζιώγας Χρήστος, Ιωάννου Αλεξάνδρα, Κόκορης Κώστας, Κομνός Κώστας, Κοντονίνα Αναστασία, Μαυροφώτης Γιώργος, Λουφόπουλος Γιώργος, Μπλατσής Δημήτρης, Μπουρόπουλος Θανάσης, Νικολουδάκης Πέτρος, Ντάσιος Θανάσης, Στάμου Ελένη, Φιλοσόγλου Κυριάκος, Φόβος Γιάννης.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, το Παράρτημα Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) χορήγησε βεβαιώσεις στους μαθητές και μαθήτριες που παρακολούθησαν τα μαθήματα.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους βοήθησαν και συνέβαλαν στην λειτουργία του Καλοκαιρινού Μαθηματικού Σχολείου με οποιονδήποτε τρόπο.
– Τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ειδικότερα τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου για τη βοήθεια κατά τη διαδικασία οργάνωσης, ενημέρωσης και προβολής του Καλοκαιρινού Μαθηματικού Σχολείου.
– Το Δήμο Βόλου και ιδιαίτερα την κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου, για την βοήθεια και προσωπική συμπαράσταση.
– Το Δήμο Αλμυρού για τη διάθεση του πούλμαν, που μετέφερε τους μαθητές του Αλμυρού στο Βόλο, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
– Την Διευθύντρια του 14ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Μερόπη Καζανίδου για την φιλοξενία.
– Τους Μαθηματικούς που δίδαξαν στο Καλοκαιρινό Σχολείο.
– Τέλος ευχαριστεί και συγχαίρει τους γονείς των μαθητών και μαθητριών που έδωσαν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν αυτή την όμορφη και πρωτότυπη εκπαιδευτική διαδικασία.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες που παρακολούθησαν τα μαθήματα του 2ου Καλοκαιρινού Μαθηματικού Σχολείου, στους γονείς τους και σε όλους τους συναδέλφους και φίλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Από την Διοικούσα Επιτροπή
του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε.

01 Kalokairino_Sxoleio_Volos

02 Kalokairino_Sxoleio_Volos

03 Kalokairino_Sxoleio_Volos

04 Kalokairino_Sxoleio_Volos

05 Kalokairino_Sxoleio_Volos

 

07 Kalokairino_Sxoleio_Volos

08 Kalokairino_Sxoleio_Volos

10 Kalokairino_Sxoleio_Volos

11 Kalokairino_Sxoleio_Volos

12 Kalokairino_Sxoleio_Volos

14 Kalokairino_Sxoleio_Volos

15 Kalokairino_Sxoleio_Volos

16 Kalokairino_Sxoleio_Volos

17 Kalokairino_Sxoleio_Volos

18 Kalokairino_Sxoleio_Volos

19 Kalokairino_Sxoleio_Volos

20 Kalokairino_Sxoleio_Volos

21 Kalokairino_Sxoleio_Volos

22 Kalokairino_Sxoleio_Volos

23 Kalokairino_Sxoleio_Volos

24 Kalokairino_Sxoleio_Volos

25 Kalokairino_Sxoleio_Volos

26 Kalokairino_Sxoleio_Volos

27 Kalokairino_Sxoleio_Volos

28 Kalokairino_Sxoleio_Volos

29 Kalokairino_Sxoleio_Volos

30 Kalokairino_Sxoleio_Volos

31 Kalokairino_Sxoleio_Volos

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *