Τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, στις 11.00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) στο Βόλο,  η Εκδήλωση-Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, των σχολείων της Μαγνησίας, που διακρίθηκαν στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά».

Τιμήθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν Αριστείο ή Βραβείο. Συνολικά τιμήθηκαν 265 μαθητές και μαθήτριες, από τους οποίους οι 33 έλαβαν Αριστείο με Μετάλλιο, 87 έλαβαν Αριστείο και 146 έλαβαν Βραβείο. Υπενθυμίζεται ότι στον Διαγωνισμό έλαβαν μέρος 2428 παιδιά από 74 σχολεία της περιοχής.

Οι τιμώμενοι μαθητές από πολύ νωρίς άρχισαν να καταφθάνουν στο χώρο της εκδήλωσης, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, μικρότερα ή μεγαλύτερα αδέλφια, από τους συγκινημένους παππούδες – γιαγιάδες. Η μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, γέμισε ασφυκτικά, μοιάζοντας μικρή να χωρέσει όλους όσους ήλθαν να συμμετάσχουν στη δικαιολογημένη χαρά και ευτυχία των μικρών «ταλαντούχων» μαθητών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Παρατήματος Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. κ. Πέτρος Νικολουδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά», τις διαδικασίες οργάνωσης και πραγματοποίησής του, τη φιλοσοφία και τον τρόπο βαθμολόγησης και επιλογής των διακριθέντων. Ωστόσο, επισήμανε, τη σχετική αδυναμία των μαθητών στην επεξεργασία θεμάτων Γεωμετρίας και στις πράξεις με κλάσματα και δεκαδικούς.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, πατήρ Ιωάννης , η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Ιωάννης Αθανασούλης, η Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Μαγνησίας κ. Μαρία Χατζή, κλιμάκιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαγνησίας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Στεργίου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Μαγνησίας της ΕΜΕ κ. Θωμάς Καρανίκας.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο εκπαιδευτικός, λαογράφος και συγγραφέας κ. Κώστας Λιάπης, ο οποίος με τον δικό του γλαφυρό, μεστό, άμεσο λόγο, αναφέρθηκε στη χρήση των αριθμών στη λαϊκή παράδοση, λαογραφία, στις παροιμίες, ειδικά δε κάποιων ξεχωριστών «ιερών» ή «μαγικών» αριθμών όπως το τρία, επτά, δώδεκα κ.α.

Στην Τελετή βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Βόλου κ. Παύλος Μαβίδης, η εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, κ. Αφροδίτη Αργυρίου, Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, Δάσκαλοι και Δασκάλες των βραβευόμενων μαθητών και πολλοί συγγενείς και φίλοι των τιμώμενων μαθητών.

Την επίδοση των αριστείων-μεταλλίων-βραβείων επιμελήθηκαν οι: Κώστας Κομνός, Γεν. Γραμματέας της Δ.Ε. του Παραρτήματος, Αναστασία Κοντονίνα, Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του Παραρτήματος  και Ελένη Στάμου, μέλος της Δ.Ε. του Παραρτήματος. Τη διαδικασία της τελετής συντόνιζε ο Σπύρος Δημόπουλος Ταμίας της Δ.Ε. του Παραρτήματος.

Η Τελετή βράβευσης των μαθητριών και μαθητών που διακρίθηκαν στα Μαθηματικά, στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, είναι μια γιορτή των Μαθηματικών, είναι μια εκδήλωση χαράς και αγάπης, που συμμετέχει όλη η Ελληνική οικογένεια, που δείχνει το δέσιμο μεταξύ των μελών της οικογένειας και της κοινωνίας. Είναι πλέον θεσμός για τη Μαγνησία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *