Οι διακριθέντες μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης στον 7ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» -Τελετή βράβευσής τους

Το Παράρτημα Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), διοργανώνει Εκδήλωση-Τελετή Βράβευσης των μαθητών του Δημοτικού, που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά». Ο Διαγωνισμός  «Παιχνίδι και Μαθηματικά» διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2013.

Στο Νομό μας, με ελεύθερη συμμετοχή, έλαβαν μέρος 2428 μαθήτριες και μαθητές από 74 σχολεία, 1215 μαθητές Ε΄ τάξης και 1213 μαθητές ΣΤ΄ τάξης.

    Τα γραπτά βαθμολογήθηκαν σε εκατονταβάθμια  κλίμακα από δύο βαθμολογητές και ο τελικός βαθμός είναι ο Μέσος Όρος των δύο βαθμολογήσεων.

Στο 60% των γραπτών την πρώτη βαθμολόγηση είχε κάνει η Δασκάλα ή ο Δάσκαλος του τμήματος.  Tη δεύτερη βαθμολόγηση έκαναν Μαθηματικοί-μέλη του Παραρτήματος.  Κατά τη βαθμολόγηση των γραπτών ακολουθήθηκε η διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων. Αν μεταξύ των βαθμολογητών υπήρχε διαφορά μεγαλύτερη από 12 μόρια, το γραπτό αναβαθμολογήθηκε από τρίτο βαθμολογητή και αυτός είναι ο τελικός βαθμός του γραπτού. Φέτος σημειώθηκαν 21 αναβαθμολογήσεις !

  Η  επιλογή των μαθητών που θα βραβευθούν έγινε ως  εξής :

  α) Αριστείο και Μετάλλιο θα λάβουν οι μαθητές και μαθήτριες, που συγκέντρωσαν βαθμολογία πλήρες 100, (11 μαθητές της Ε΄ και 22 μαθητές της ΣΤ΄).

  β)  Αριστείο θα λάβουν οι μαθητές και μαθήτριες, που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 95 μέχρι και 99, (45 μαθητές της Ε΄ και 41 μαθητές της ΣΤ΄).

  γ)  Βραβείο  θα λάβουν οι μαθητές και μαθήτριες, που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 90 μέχρι και 94, (77 μαθητές της Ε΄ και 69 μαθητές της ΣΤ΄).

        Η επίδοση των Αριστείων και των Βραβείων θα γίνει σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, την καθιερωμένη Τελετή Βράβευσης,  την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 και ώρα 11.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) στο Βόλο.

Συνολικά θα βραβευθούν 265 μαθητές και μαθήτριες.

      Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους βραβευόμενους μαθητές και μαθήτριες, αλλά και σε όλους όσους έλαβαν μέρος και σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις, προτείνοντας πρωτότυπες απαντήσεις και λύσεις.

      Αξίζουν όμως πολύ περισσότερα συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες:

Στον νυν Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Ιωάννη Αθανασούλη  και τους συνεργάτες του, στον προϊστάμενο εκπ/κων θεμάτων κ. Θεόδωρο Ρουσιά, στον πρώην Διευθυντή κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου, στους κ.κ. Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε., στους κ.κ. Διευθυντές και Διευθύντριες των Σχολείων, των οποίων η συμβολή είναι αναντικατάστατη και  στους Διδασκάλους και Διδασκάλισσες των παιδιών, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην διεξαγωγή του Διαγωνισμού, στην διόρθωση και βαθμολόγηση των γραπτών.

      Επίσης, θα χορηγηθούν  : Έπαινος στους μαθητές που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 85 μέχρι και 89, (99 μαθητές της Ε΄ και 116 μαθητές της ΣΤ΄) και

Διάκριση στους μαθητές που ήλθαν πρώτοι στο τμήμα τους, με βαθμολογία μικρότερη από 85 (33 μαθητές).

 Οι Έπαινοι και οι Διακρίσεις των πρώτων στα τμήματά τους, θα σταλούν στα Σχολεία και η επίδοση τους θα γίνει στο κάθε σχολείο από τον Διευθυντή του Σχολείου σε συνεργασία με τους Δασκάλους των τμημάτων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό.

Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο

      Μετά την περυσινή επιτυχία που είχε το 2ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο, το Παράρτημά μας θα διοργανώσει και φέτος Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο για τους μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό. Τα μαθήματα θα γίνουν στο διδακτήριο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. (Αθ. Διάκου 141).

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Καλοκαιρινό Σχολείο θα δοθούν με επόμενη ανακοίνωση του Παραρτήματος.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι:

pinakas Final

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *