ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”

74ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός “Ευκλείδης” –  3ος Τοπικός Μαθηματικός Διαγωνισμός “Ο Ευκλείδης για την Α΄ Γυμνασίου”

Πραγματοπιήθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, στο διδακτήριο του 1ου Γυμνασίου Βόλου, ο 74ος Πανελλήνικος Μαθηματικός Διαγωνισμός “Ο Ευκλείδης”, για μαθητές Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου και ο 3ος Τοπικός Μαθηματικός Διαγωνισμός για μαθητές Α΄ Γυμνασίου.
Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό “Ο Θαλής”. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 66 μαθητές Α΄ Γυμνασίου, 14 μαθητές Β΄ Γυμνασίου, 11 μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, 11 μαθητές Α΄ Λυκείου, 22 μαθητές Β΄Λυκείου και 2 μαθητές Γ΄ Λυκείου.

Τα γραπτά των διαγωνισθέντων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα βαθμολογηθούν σε πρώτη βαθμολόγηση από Μαθηματικούς μέλη του Παραρτήματος Μαγνησίας της Ελλ. Μαθηματικής Εταιρείας και στη συνέχεια θα σταλούν στην Αθήνα για να γίνει δεύτερη βαθμολόγηση, κατά το πρότυπο των Πανελληνίων. Οι μαθητές που θα διακριθούν, θα συμμετάσχουν στην τρίτη φάση του Διαγωνισμού, με την επωνυμία “Ο Αρχιμήδης”, που θα γίνει στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου 2014. Για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου ο Διαγωνισμός “Ο Ευκλείδης για την Α΄ Γυμνασίου” είναι τελικός.
Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν ή θα διακριθούν στην επόμενη φάση, θα βραβευθούν από την Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. σε ειδική τελετή, που θα πραγματοποιηθεί γι αυτό το σκοπό.
Στα συνημμένα αρχεία υπάρχουν  τα θέματα των Διαγωνισμών καθώς και ενδεικτικές λύσεις των θεμάτων. Εννοείται πως κάθε άλλη λύση, επιστημονικά τεκμηριωμένη, είναι αποδεκτή και ισότιμη. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *