Η Τελετή βράβευσης μαθητών-μαθητριών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού που διακρίθηκαν στον 8ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» -2014

Το Παράρτημα Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), διοργανώνει Εκδήλωση-Τελετή Βράβευσης των μαθητών του Δημοτικού, που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στον 8ο Πανελλή Το Παράρτημα Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), διοργανώνει Εκδήλωση-Τελετή Βράβευσης των μαθητών του Δημοτικού, που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά».
    Ο Διαγωνισμός  «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2014.

    Στο Νομό Μαγνησίας ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία. Για την διεκπεραίωση του Διαγωνισμού συνεργάστηκαν το Παράρτημα Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. , η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι Διευθυντές και Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Δάσκαλοι και Δασκάλες των τάξεων Ε΄ και Στ΄ των Σχολείων.

Η συνεργασία όλων ήταν άψογη, υποδειγματική.

Και πάλι ο Νομός μας ήλθε πρώτος πανελλαδικά, τόσο ως προς τη συμμετοχή σχολείων και μαθητών, όσο και ως προς τις επιδόσεις των διαγωνιζομένων μαθητών κα μαθητριών, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που ακολουθούν.

Αξίζουν συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες σε όλους τους παράγοντες διεκπεραίωσης του Διαγωνισμού.

Στο Νομό μας, με ελεύθερη συμμετοχή, έλαβαν μέρος 2326 μαθήτριες και μαθητές από 74 σχολεία, 1168 μαθητές Ε΄ τάξης και 1158 μαθητές ΣΤ΄ τάξης.

    Τα γραπτά βαθμολογήθηκαν σε εκατονταβάθμια  κλίμακα από δύο βαθμολογητές και ο τελικός βαθμός είναι ο Μέσος Όρος των δύο βαθμολογήσεων.

   Κατά τη βαθμολόγηση των γραπτών ακολουθήθηκε η διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων. Αν μεταξύ των βαθμολογητών υπήρχε διαφορά μεγαλύτερη από 12 μόρια, το γραπτό αναβαθμολογήθηκε από τρίτο βαθμολογητή και αυτός είναι  ο τελικός βαθμός του γραπτού.

  Η  επιλογή των μαθητών που θα βραβευθούν έγινε ως  εξής :
  α) Αριστείο και Μετάλλιο θα λάβουν οι μαθητές και μαθήτριες, που συγκέντρωσαν βαθμολογία πλήρες 100. (25 μαθητές της Ε΄ και 22 μαθητές της ΣΤ΄).
  β)  Αριστείο θα λάβουν οι μαθητές και μαθήτριες, που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 95 μέχρι και 99. (26 μαθητές της Ε΄ και 57 μαθητές της ΣΤ΄).
  γ)  Βραβείο  θα λάβουν οι μαθητές και μαθήτριες, που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 90 μέχρι και 94. (75 μαθητές της Ε΄ και 75 μαθητές της ΣΤ΄).

        Η επίδοση των Αριστείων και των Βραβείων θα γίνει σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, την καθιερωμένη Τελετή Βράβευσης,  την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) στο Βόλο.

Συνολικά θα βραβευθούν 280 μαθητές και μαθήτριες.

     Χαιρετίζουμε και συγχαίρουμε τους βραβευόμενους μαθητές και μαθήτριες, αλλά και όλους τους μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό και σημείωσαν καλές επιδόσεις, προτείνοντας πρωτότυπες απαντήσεις και λύσεις στα ζητούμενα θέματα.

      Ευχαριστούμε όλους όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή του Διαγωνισμού, την Διευθύντρια  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Θεοδώρα Μητσιάνη  και τους συνεργάτες της, τους κ.κ. Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε., τους και τις Διευθυντές και Διευθύντριες των Σχολείων, των οποίων η συμβολή είναι αναντικατάστατη. Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς, Δασκάλους και Δασκάλες των παιδιών, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην διεξαγωγή του Διαγωνισμού και στην διόρθωση και βαθμολόγηση των γραπτών.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν στο συνημμένο αρχείο παρακάτω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *