ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ κ. ΜΠΟΥΝΤΗ

Πιστεύετε ότι η τάξη κυβερνά τον κόσμο μας; Τι ρόλο παίζει η τύχη στη ζωή μας; Αν πράγματι γνωρίζουμε τους νόμους που διέπουν όλα τα φυσικά φαινόμενα, γιατί δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια το μέλλον; Η Θεωρία του Χάους και τα Φράκταλς που έχουν διαδοθεί τα τελευταία χρόνια με εντυπωσιακή ταχύτητα και έχουν γοητεύσει επιστήμονες, φιλοσόφους, καλλιτέχνες αλλά και απλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έρχονται να δώσουν απαντήσεις σε όλα αυτά. Η επιστήμη της πολυπλοκότητας έρχεται να μας δείξει ότι η φύση είναι πολύ πιο σύνθετη και απρόβλεπτη από ότι φανταζόμαστε!

Αυτά ακριβώς τα ζητήματα και τις εφαρμογές τους σε πολλούς σύγχρονους επιστημονικούς τομείς αιχμής όπως η φυσική , η βιολογία αλλά και οι κοινωνικές επιστήμες παρουσίασε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Αντεπιστέλλων Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ.  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΝΤΗΣ το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Αργοναυτών & Φιλελλήνων). Η διάλεξη αυτή διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Μαγνησίας και την ομάδα Θαλής+Φίλοι του Βόλου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είχε ως θέμα: «Μαθηματικά, Σύγχρονες Εφαρμογές και η Επιστήμη της Πολυπλοκότητας». Τη διάλεξη παρακολούθησε ένα ευρύ κοινό με ενδιαφέρον για τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης , αρκετοί  νέοι αλλά και μελλοντικοί φοιτητές όπως και επιστήμονες από πολλούς κλάδους που ήθελαν να ενημερωθούν για τις εφαρμογές της επιστήμης της πολυπλοκότητας. Ο ομιλητής συνεπήρε το κοινό με την παραστατικότητα, την ευφράδειά του και τον πλούτο των γνώσεών του και μετά το πέρας της ομιλίας απάντησε σε πολλά και εύστοχα ερωτήματα του κοινού.

Μπορείτε να δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την εκδήλωση, το ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ του ομιλητή και το σχετικό ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ της εφημερίδας  “ΘΕΣΣΑΛΙΑ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *