ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 9ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ “ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ”

Η Ελληνική Μαθηματική  Εταιρεία διοργάνωσε και φέτος το 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό  « Μαθηματικά και Παιχνίδι» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2015. Στο Νομό Μαγνησίας ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από το τοπικό Παράρτημα της ΕΜΕ για έβδομη χρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία. Για την διεκπεραίωση του Διαγωνισμού συνεργάστηκαν με το Παράρτημα Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε.  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι Διευθυντές και Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Δάσκαλοι και Δασκάλες των τάξεων Ε΄ και Στ΄ των Δημοτικών Σχολείων. Η συνεργασία όλων ήταν άψογη και υποδειγματική. Τόσο η αθρόα συμμετοχή των σχολείων και των μαθητών, όσο και οι επιδόσεις των διαγωνιζομένων μαθητών κα μαθητριών, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που ακολουθούν, καθιστούν το νομό Μαγνησίας ωε έναν από τους πρώτους πανελλαδικά και γι΄ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες σε όλους τους παράγοντες διεκπεραίωσης του διαγωνισμού.

Αναλυτικά συμμετείχαν  2239 μαθήτριες και μαθητές από 73 σχολεία,  με 1090 μαθητές να είναι της Ε΄ τάξης και 1149 μαθητές της  ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού. Τα γραπτά βαθμολογήθηκαν σε εκατονταβάθμια  κλίμακα από δύο βαθμολογητές και ο τελικός βαθμός ήταν ο μέσος όρος των δύο βαθμολογήσεων. Κατά τη βαθμολόγηση των γραπτών ακολουθήθηκε η διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων. Αν μεταξύ των δυο βαθμολογητών υπήρχε διαφορά μεγαλύτερη από 12 μόρια, το γραπτό αναβαθμολογούνταν  από τρίτο βαθμολογητή και αυτός ήταν ο τελικός βαθμός του γραπτού.

Η  επιλογή των μαθητών που βραβεύθηκαν έγινε ως  εξής :  α) Αριστείο και Μετάλλιο έλαβαν οι μαθητές και μαθήτριες, που συγκέντρωσαν βαθμολογία πλήρες 100. (29 μαθητές της Ε΄ και 23 μαθητές της ΣΤ΄),   β)  Αριστείο έλαβαν οι μαθητές και μαθήτριες, που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 95 μέχρι και 99 ( 60 της Ε΄ και 38 της ΣΤ΄) και Βραβείο  έλαβαν οι μαθητές και μαθήτριες, που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 91 μέχρι και 94 (46 της Ε΄και 35 της ΣΤ΄) και όσοι μαθητές πήραν 90 και ήταν πρώτοι στη τάξη τους ( 26 της Ε΄και 19 της ΣΤ΄)

Η επίδοση των Αριστείων και των Βραβείων έγινε σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, την καθιερωμένη Τελετή Βράβευσης,  την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) στο Βόλο. Συνολικά βραβεύθηκαν 276 μαθητές και μαθήτριες. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος. Από το Δήμο Βόλου ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Μπατζιάκας Αναστάσιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου κ. Γαλάτης Απόστολος. Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Αθανασούλης Ιωάννης, η Σχολική Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Κα Παντέρα Μαρία. Και το Μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΕ κ. Βαγενάς Κων/νος.  Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί διευθυντές, υποδιευθυντές και δάσκαλοι  Δημοτικών Σχολείων οι οποίοι βράβευσαν και τους μαθητές τους.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Νικολουδάκης Πέτρος. Η Ειδική Γραμματέας Κα Στέλλα Δημητρακοπούλου παρουσίασε τις δράσεις του Παραρτήματος του 2014-2015. Ο Γενικός Γραμματέας κ. Κομνός Κων/νος, ο Ταμίας κ. Φιλοσόγλου Κυριάκος, το μέλος κ. Αθανασίου Γιώργος μαζί με τις Κες Κοντονίνα Αναστασία- Έφορο Βιβλιοθήκης και Δρυμωνίτου Μάγδα-Β΄ Αντιπροέδρου βοήθησαν στην απονομή των μεταλλίων, αριστείων και βραβείων.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα ονόματα των μαθητών που βραβεύθηκαν  ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *