Διεξαγωγή του 76ου Διαγωνισμού στα Μαθηματικά “Ο ΘΑΛΗΣ” 2015-16 και του 5ου Τοπικού Μαθηματικού Διαγωνισμού ” Ο Θαλής για την Α΄”

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργάνωσε τον 76ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.00 π.μ..Ο διαγωνισμός απευθύνοταν στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας. Ο διαγωνισμός διήρκεσε 3 ώρες και απαρτιζόταν μόνο από θέματα πλήρους ανάπτυξης. Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό ήταν προαιρετική και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών εθελοντική. Η διεξαγωγή του διαγωνισμού τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Την ίδια μέρα διεξήχθη και ο 5ος Τοπικός Μαθηματικός Διαγωνισμός για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου ” Ο Θαλής για την Α΄” που διοργανώνεται τοπικά από το Παράρτημα Μαγνησίας.

Φέτος για πρώτη φορά, πέραν του εξεταστικού κέντρου του Βόλου που εδρεύει στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου και της Σκοπέλου που εδρεύει στο Λύκειο Σκοπέλου, δημιουργήθηκε εξεταστικό κέντρο και στον Αλμυρό με έδρα το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού για να διευκολυνθούν οι μαθητές της περιοχής. Σ΄αυτό εξετάσθηκαν οι μαθητές των Σχολείων του Αλμυρού, της Ευξεινούπολης, του Πτελεού και της Σούρπης. Συνολικά συμμετείχαν και στα τρια εξεταστικά κέντρα περίπου 670 μαθητές. 

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΜΕ ευχαριστεί τόσο τους μαθητές και τους γονείς τους για τη συμμετοχή τους όσο και τους συναδέλφους καθηγητές για την εθελοντική προσφορά τους στη διεξαγωγή του Διαγωνισμού.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι οι μαθητές, που θα διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου 2016. Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 27 Φεβρουαρίου 2016, προκειμένου να επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αλβανία, Μάιος 2016), στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2016) και στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χονγκ Κονγκ, Ιούλιος 2016).

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου που θα διακριθούν στο διαγωνισμό “Ο Θαλής για την Α΄” θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό “Ο Ευκλείδης για την Α΄” που είναι ο τελικός διαγωνισμός και θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου 2016.

Τα θέματα και τις λύσεις τους μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *