ΔΡΑΣΕΙΣ 2015-16

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία-Παράρτημα Μαγνησίας ξεκίνησε το νέο κύκλο των επιμορφωτικών της εκδηλώσεων για τη σχολική χρονιά 2015-16 με τις παρακάτω δράσεις:

1) Διοργάνωση μαθημάτων προετοιμασίας για τη 1η φάση “ΘΑΛΗΣ” των διαγωνισμών της ΕΜΕ.

Τα μαθήματα αυτά διεξήχθησαν τα Σάββατα 17-24-31 Οκτωβρίου και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου κι έγιναν σε δυο κύκλους 10-12π.μ. και 12-2μ.μ. στα γραφεία του Παραρτήματος της ΕΜΕ στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου. Σ΄αυτά συμμετείχαν περίπου 50 μαθητές της Β΄ Γυμνασίου που είχαν διακριθεί και στους δυο Τοπικούς Διαγωνισμούς την προηγούμενη χρονιά, όταν ήταν μαθητές της Α΄ Γυμνασίου κι οποίοι επελέγησαν με βαθμολογική σειρά. Στα μαθήματα δίδαξαν εθελοντικά συνάδελφοι μαθηματικοί.

2) Παρουσίαση επιστημονικής εργασίας.

Στα πλαίσια του 32ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας που διεξήχθη στην Καστοριά η συνάδελφος και Ειδική Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Παραρτήματός μας Κα Δημητρακοπούλου Στέλλα παρουσίασε την επιστημονική της εργασία με θέμα:  “Χρήση γραμμάτων ως μεταβλητών. Τρόποι κατανόησης από τους μαθητές και τρόποι εμφάνισης στα σχολικά βιβλία του Γυμνασίου”.

Οι δράσεις του Παραρτήματος θα συνεχιστούν με τη διεξαγωγή ενδιαφερουσών εκδηλώσεων που θα αφορούν τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές και οι οποίες θα ανακοινωθούν άμεσα.

 Επίσης καλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να μας αποστείλλουν σε περίληψη τις διπλωματικές τους εργασίες στα πλαίσια μεταπτυχιακών-διδακτορικών διπλωμάτων για να τις δημοσιεύσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *