ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑΛΗΣ 2016-17

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, διεξήχθη ο 77ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός  «Ο Θαλής», για μαθητές και μαθήτριες Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου, που διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και ο 6ος Τοπικός Μαθηματικός Διαγωνισμός  «Ο Θαλής για την Α΄ Γυμνασίου»,  που διοργανώνεται από το  Παράρτημα Μαγνησίας της ΕΜΕ .

        Στη Μαγνησία λειτούργησαν τρία εξεταστικά κέντρα. Το κεντρικό εξεταστικό κέντρο φιλοξενήθηκε στο διδακτήριο του 3ου Γενικού Λυκείου – 3ου Γυμνασίου Βόλου. Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχής χρησιμοποιήθηκαν όλες οι αίθουσες των δύο σχολείων.  Επίσης λειτούργησε ένα εξεταστικό κέντρο στον Αλμυρό, στο διδακτήριο του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού και ένα στην Σκόπελο, στο διδακτήριο του Λυκείου Σκοπέλου.

        Τα θέματα ήλθαν στην ώρα τους. Ο διαγωνισμός είχε διάρκεια 3 ώρες , από τις 09.00 μέχρι τις 12.00.

       Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στον Διαγωνισμό ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Έλαβαν μέρος 650 μαθητές στο Εξεταστικό Κέντρο του Βόλου, 150 μαθητές στο Εξεταστικό Κέντρο του Αλμυρού και 45 μαθητές στο Εξεταστικό Κέντρο Σκοπέλου.,

         Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στις Επιτροπές των Εξεταστικών Κέντρων Βόλου, Αλμυρού και Σκοπέλου και ιδιαίτερα στους Διευθυντές και Διευθύντριες των Σχολείων, στην Διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου κ. Αικατερίνη Γαρυφάλλου, στην Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Ανδρονίκη Ρηγάκη, στον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού κ. Χρήστο Καλλέ, στην Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Αλμυρού κ. Χρύσα Μαρδάκη, στην Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου κ. Κοκίτσα Κατσικογιάννη και στην Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκοπέλου κ. Συραγώ Ραμαντάνη, οι οποίοι ήσαν επικεφαλής των Επιτροπών των  Εξεταστικών Κέντρων του Διαγωνισμού και συνέβαλαν τα μέγιστα στην άψογη διεξαγωγή του Διαγωνισμού.

       Το κεντρικό εξεταστικό κέντρο 3ου Λυκείου – 3ου Γυμνασίου Βόλου επισκέφτηκε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης, εκδηλώνοντας έτσι το προσωπικό του ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Παραρτήματος κ. Πέτρο Νικολουδάκη για την εξέλιξη του Διαγωνισμού και ευχήθηκε στις μαθήτριες και τους μαθητές καλή επιτυχία.

       Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των συναδέλφων Μαθηματικών στο κάλεσμα της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Μαγνησίας της ΕΜΕ να πλαισιώσουν και να βοηθήσουν στην διεξαγωγή του Διαγωνισμού ως επιτηρητές.

Τα θέματα και οι λύσεις των θεμάτων όλων των τάξεων ΕΔΩ

Και φωτογραφίες ΕΔΩ

              Συγχρόνως, έγιναν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής και νέου Εποπτικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Μαγνησίας της ΕΜΕ. Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *