5ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ” ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

   Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού Μικρός Ευκλείδης που εκδίδει, διοργανώνει τον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Δημοτικού.

   Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, κατά τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες, αφού προβλεφθεί από τους κ.κ. Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τάξεων αναπροσαρμογή του προγράμματος. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Οι μαθητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό, θα το δηλώσουν στα σχολεία τους.

   Στη Μαγνησία ο διαγωνισμός θα γίνει για 3η χρονιά φέτος, με την φροντίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, των Προϊσταμένων των Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. σε συνεργασία με το Παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

   Η θερμή και μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στους προηγούμενους Διαγωνισμούς και η θερμή ανταπόκριση και αγάπη των κ.κ. Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων και των Διδασκόντων, κατά την προετοιμασία, την διεξαγωγή του Διαγωνισμού και την βαθμολόγηση των γραπτών, δείχνει ότι ο 5ος Διαγωνισμός θα έχει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και επιτυχία.

  Πέρυσι συμμετείχαν 1497 μαθητές και μαθήτριες, από 58 Σχολεία και 138 τμήματα !!!, από τις μεγαλύτερες συμμετοχές σε πανελλαδικό επίπεδο και οι επιδόσεις τους ήταν πολύ καλές και υψηλές.

   Αυτό σε συνδυασμό με τις πολύ καλές επιδόσεις και διακρίσεις στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, δείχνει ότι τα Μαθηματικά και η μαθηματική εκπαίδευση, βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο στον Νομό μας.
Σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ σε ειδική Τελετή Βράβευσης, που θα οργανωθεί γι αυτό το σκοπό στα τέλη Απριλίου, θα απονεμηθούν τα βραβεία στους μαθητές και μαθήτριες που θα διακριθούν στον φετινό Διαγωνισμό.
Από την Διοικούσα Επιτροπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *