ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Το Παράρτημα Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), διοργανώνει Εκδήλωση-Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού, που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, και διεξήχθη στις 11 Μαρτίου 2011. Η Εκδήλωση αυτή θα γίνει την

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 και ώρα 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού (Κ. Καρτάλη – Α. Γαζή).

Ο διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» έχει ως βασικό σκοπό να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με απλές, ευχάριστες, δημιουργικές και πρωτότυπες ασκήσεις-δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας τις μαθηματικές τους γνώσεις, τη μαθηματική τους σκέψη και ευρηματικότητα, να απαντήσουν και να επιλύσουν έξυπνα προβλήματα και γρίφους, μετατρέποντας έτσι τα Μαθηματικά σε Παιχνίδι, με τελικό αποτέλεσμα να τα αγαπήσουν, αφού τα κατανοήσουν καλύτερα.

Στο Νομό μας ο διαγωνισμός αυτός έγινε φέτος για τρίτη φορά και είχε πολλή μεγάλη συμμετοχή.

Συμμετείχαν 1821 μαθήτριες και μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ , από 60 Δημοτικά Σχολεία.

Στην Τελετή βράβευσης θα τιμήσουμε και θα βραβεύσουμε:

α)  Με Αριστείο τους μαθητές και μαθήτριες, που συγκέντρωσαν βαθμολογία 99,5 και 100 στα 100, δηλαδή πλήρες Άριστα.

β)  Με Βραβείο τους μαθητές και μαθήτριες, που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 95 μέχρι και 99 στα 100.

γ)  Με Έπαινο τους μαθητές και μαθήτριες, που ήλθαν πρώτοι στο τμήμα τους, ανεξαρτήτως βαθμού, από όλα τα  σχολεία που έλαβαν μέρος.

Συνολικά θα βραβευθούν 268 μαθητές και μαθήτριες.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους βραβευόμενους μαθητές και μαθήτριες, αλλά και σε όλους όσους έλαβαν μέρος και σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις, προτείνοντας πρωτότυπες απαντήσεις και λύσεις. Αξίζουν όμως πολύ περισσότερα συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους Διδασκάλους και Διδασκάλισσες των παιδιών, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην διεξαγωγή του Διαγωνισμού, στην διόρθωση και βαθμολόγηση των γραπτών.

Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο

Στους μαθητές και μαθήτριες που θα πάρουν Αριστείο (περίπου 60 παιδιά), η Διοικούσα Επιτροπή θα προσφέρει ως δώρο τη συμμετοχή τους, στο 1ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο για μαθητές Δημοτικού, που θα λειτουργήσει στο Βόλο πειραματικά, στις 27, 28 και 29 Ιουνίου 2011, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, στα Μελισσιάτικα. Πληροφορίες στους: Σπύρο Δημόπουλο, τηλέφωνα 6944348872 ή 2421036394  και Κώστα Κομνό, τηλέφωνα : 6972500760 ή 2421030828.

Λεπτομέρειες και πιο αναλυτικές πληροφορίες για το Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο, θα δοθούν στους μαθητές και τους Γονείς, στην εκδήλωση της βράβευσης, την Κυριακή 5-6-2011.

(Το  Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο για μαθητές Δημοτικού θα λειτουργήσει κανονικά από την επόμενη σχολική χρονιά, θα είναι διαρκείας μιας εβδομάδας, θα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν από τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, από τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα μαθημάτων και απασχόλησης των παιδιών, κατά τα διεθνή πρότυπα.)

Τα ονόματα των μαθητών και μαθητριών που θα βραβευτούν, υπάρχουν και στην ιστοσελίδα μας : eme-mag.gr/

Από την Διοικούσα Επιτροπή

του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *