ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-2012 – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 1 – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Προς

Τις και τους συναδέλφους Μαθηματικούς

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι και αγαπητές Συναδέλφισσες, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2011-12 ευχόμαστε σε όλους και όλες, στους μαθητές και μαθήτριες, και στους γονείς τους καλή σχολική χρονιά. Και υγεία και δύναμη για να ανταποκριθούμε με επάρκεια στο δύσκολο και απαιτητικό λειτούργημά μας.

Το σχολικό έτος 2011-2012, που μόλις ξεκίνησε, φέρνει μαζί του πολλές αλλαγές στη δομή και λειτουργία της εκπαίδευσης, των σχολείων  και των προγραμμάτων σπουδών. Πολλές και σημαντικές αλλαγές επέρχονται και στα Μαθηματικά. Στα προγράμματα σπουδών, στις ώρες διδασκαλίας, στην ύλη διδακτέα και εξεταστέα, στις εξετάσεις και γενικά σε όλη τη Μαθηματική Παιδεία.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) παρακολουθεί και ενημερώνεται γι αυτές τις εξελίξεις, έχει ήδη πάρει θέση για μερικά από τα νέα μέτρα. Οι σχετικές ανακοινώσεις της βρίσκονται στην  ιστοσελίδα της ΕΜΕ, στο διαδίκτυο.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της ΕΜΕ στα πλαίσια των καταστατικών υποχρεώσεων του, μαζί με τις βασικές δράσεις και ενέργειες που πραγματοποιεί κάθε χρόνο προγραμματίζει για φέτος τα εξής :

–  Διακίνηση των περιοδικών της Ε.Μ.Ε., Μικρός Ευκλείδης, Ευκλείδης Α΄ και Β΄, Ευκλείδης Γ΄, Μαθηματική Επιθεώρηση κ.λ.π.

–  Ενημέρωση και επικοινωνία με τα μέλη του Παραρτήματος, τακτοποίηση – είσπραξη συνδρομών των μελών του Παραρτήματος.

–  Διενέργεια των Μαθηματικών Διαγωνισμών Θαλής, Ευκλείδης  κ.λ.π. για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

–  Συμμετοχή στο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΜΕ.

–  Διοργάνωση Ημερίδων για συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τα Μαθηματικά της Α΄ Λυκείου, το νέο πρόγραμμα για τα Μαθηματικά στο Λύκειο και τις αλλαγές στο πρόγραμμα για τα Μαθηματικά στο Γυμνάσιο.

–  Τον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και μαθηματικά» για μαθητές Δημοτικού.

–  Διοργάνωση Καλοκαιρινού Μαθηματικού Σχολείου για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού

–  Ενημέρωση και εμπλουτισμό της ιστοσελίδας του Παραρτήματος, με ότι νέο υπάρχει, τις ανακοινώσεις της, τις εκδηλώσεις της και γενικά τη ζωή του Παραρτήματος.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, για όλα τα παραπάνω θα σας κρατούμε ενήμερους και ζητάμε την δική σας συμμετοχή και συνεργασία για να επιτύχουμε στους στόχους μας.

Κλείνοντας αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά την παράγραφο με την οποία καταλήγαμε στο τελευταίο ενημερωτικό της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (Ιούνιος 2011):

Βασικός και αναντικατάστατος παράγοντας της λειτουργίας, της δράσης, της δημιουργίας, της επιβίωσης και γενικά της ύπαρξης του επιστημονικού μας σωματίου, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του Παραρτήματος μας, είναι τα μέλη της, οι Μαθηματικοί, ΕΣΕΙΣ, όλοι μας.

Καμιά ατομική δραστηριότητα και ενέργεια, όσο πλούσια και να είναι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συλλογική εργασία και δράση.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Σημείωση : H Ιστοσελίδα του Παραρτήματος στη διεύθυνση :  eme-mag.gr/

Για την Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *