72ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ»

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 72ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό(Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο Θαλής», το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 9.00 π.μ.. Στον Διαγωνισμό αυτό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες Β΄ , Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου.  Η διάρκεια του Διαγωνισμού είναι 3 ώρες, από τη στιγμή που θα δοθούν τα θέματα.

Στο Νομό Μαγνησίας την διοργάνωση του Διαγωνισμού έχει αναλάβει το Παράρτημα Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. με τη βοήθεια και εθελοντική συμμετοχή των Μαθηματικών του Νομού μας.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στο κτίριο του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, (Κύπρου 48).

Οι μαθητές που θα διακριθούν στο διαγωνισμό « Ο ΘΑΛΗΣ» , θα κληθούν να διαγωνισθούν στον επόμενο διαγωνισμό « Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» , που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2012, στο Βόλο και οι διακριθέντες σ’ αυτόν τον διαγωνισμό θα διαγωνισθούν στις 3 Μαρτίου 2012, στην Αθήνα, στον διαγωνισμό « Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», για να επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος που θα λάβει μέρος στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Τουρκία, Μάιος 2012), στην 16η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2012) και στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αργεντινή, Ιούλιος 2012).

Από φέτος το Παράρτημα Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. αποφάσισε να πραγματοποιήσει Τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό («Ο Θαλής για την Α΄») και για τους μαθητές της Α΄ τάξης των Γυμνασίων του Νομού και των μαθητών που αποφοίτησαν πέρυσι από τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Μαγνησίας.

Είναι κατά κάποιο τρόπο ο διαγωνισμός αυτός σαν συνέχεια του διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που γίνεται για τους μαθητές Δημοτικού.

Έτσι φέτος μπορούν να λάβουν μέρος στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων.

Καλούνται οι μαθητές που αγαπούν τα μαθηματικά λάβουν μέρος στον μαθηματικό διαγωνισμό. Σ αυτόν τον διαγωνισμό δεν υπάρχουν αποτυχημένοι. Όλοι όσοι θα λάβουν μέρος, θα έχουν το κέρδος της εμπειρίας, της συμμετοχής. Θα τους δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, να δουν από κοντά πως διεξάγονται τέτοιοι διαγωνισμοί. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Οι μαθητές που θα διακριθούν στους παραπάνω διαγωνισμούς, θα βραβευτούν από την Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Ν. Μαγνησίας, σε ειδική τελετή, που θα γίνει προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας καλεί τους  και τις συναδέλφους Μαθηματικούς να ενημερώσουν τους μαθητές τους για τον Μαθηματικό Διαγωνισμό και να συμμετάσχουν στις επιτροπές διεξαγωγής του Διαγωνισμού.

Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2011, στις 9 η ώρα στο 1ο Λύκειο Βόλου.

Πληροφορίες στον κ. Σπύρο Δημόπουλο, στο τηλέφωνο : 24210-36394,

Από  την Διοικούσα Επιτροπή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *