ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στα πλαίσια της καλύτερης δυνατής οργάνωσης και προετοιμασίας του 6ου   Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά», για μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, το Παράρτημα Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και το Γραφείο των Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, συνδιοργάνωσαν Ημερίδα ενημέρωσης και επιμόρφωσης των δασκάλων που διδάσκουν στις αντίστοιχες τάξεις.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, από 12.00 μέχρι 14.00, στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του «Μεταξουργείου» του Δήμου Βόλου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 60  εκπαιδευτικοί, ένας εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο, που διδάσκει στην Ε΄ ή στην ΣΤ΄ τάξη. Παραβρέθηκαν όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. Μαγνησίας. Ο κ. Καρνάβας Απόστολος, Σχ. Συμβ. 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η κ. Μαλαμίτσα Αικατερίνη, Σχ. Συμβ. 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο κ. Σδρόλιας Κωνσταντίνος, Σχ. Συμβ. 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο κ. Συρρής Μιχαήλ, Σχ. Συμβ. 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαγνησίας, και η κ. Χατζή Μαρία, Σχ. Συμβ. 5ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαγνησίας.EME_HMER_21

Στο α΄ μέρος βασικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. κ. Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έκανε μια διδακτική προσέγγιση στο θέμα «Γεωμετρία στο Δημοτικό». Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διδάσκεται η Γεωμετρία στο Δημοτικό, σύμφωνα με τα νέα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.EME_HMER_11

Μετά το τέλος της παρουσίασης έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το ρόλο της Γεωμετρίας και τον τρόπο διδασκαλίας της στο Δημοτικό.

Το β΄ μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με ενημέρωση, εκ μέρους της Δ.Ε. του Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. για τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διοργανώνει η Ε.Μ.Ε.

Ο Μαθηματικός κ. Κώστας Κομνός ενημέρωσε τους συναδέλφους για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στον φετινό διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της Ελλάδας την Παρασκευή 30-3-2012, ώρα 8.15 – 10.15 π.μ., δηλαδή παραλαβή θεμάτων, η συμμετοχή των μαθητών και η βαθμολόγηση των γραπτών.

Στη συνέχεια  μοιράστηκαν στους διδασκάλους γραπτά από προηγούμενους διαγωνισμούς, να τα βαθμολογήσουν και οι κ.κ. Πέτρος Νικολουδάκης και Σπύρος Δημόπουλος, που είναι οι κυριότεροι διορθωτές των γραπτών μοιράστηκαν την εμπειρία τους στον τρόπο παρουσίασης – δικαιολόγησης και βαθμολόγησης των απαντήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *