Η Τελετή Βράβευσης Μαθητών Γυμνασίων Λυκείων

Η Τελετή Βράβευσης Μαθητών Γυμνασίων Λυκείων που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς 2013-2014 από το Παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

– Απόδοση Τιμής σε Μαθηματικούς-μέλη του Παραρτήματος

Την περασμένη Κυριακή 6 Απριλίου στις 11.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος, η εκδήλωση-Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας, που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς σχολ. έτους 2013-2014. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Η Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίνονται στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς έχει καθιερωθεί ως θεσμός και είναι μια ξεχωριστή μέρα τόσο για τους τιμώμενους μαθητές όσο και για τους γονείς τους, τους καθηγητές τους, τους φίλους τους, για όλη την κοινωνία. Είναι μια γιορτή για τα Μαθηματικά.

Και είχε όλα τα χαρακτηριστικά γιορτής: Μεγάλη συμμετοχή κόσμου, γονείς και φίλοι των παιδιών, γνωστοί και φίλοι των τιμωμένων, μέλη και φίλοι του Παραρτήματος, Διευθυντές Σχολείων. Χαρούμενα και γελαστά νεανικά πρόσωπα. Ευτυχισμένους και ικανοποιημένους γονείς. Με τη χαρά, την ικανοποίηση και ευτυχία που δίνει ο αγώνας, η προσπάθεια, η ευγενής άμιλλα, που καταλήγουν στην επιτυχία.

Φέτος όμως η τελετή βράβευσης είχε κάτι το ξεχωριστό. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε τέσσερεις Μαθηματικούς μέλη του Παραρτήματος, για την όλη προσφορά τους στη Μαθηματική Παιδεία, στην Εκπαίδευση του τόπου μας αλλά και στο Παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η ζωή και το έργο τους είναι πυξίδα και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, μικρούς και μεγάλους αλλά κυρίως για τους μαθητές μας.

Η εκδήλωση άνοιξε με την απονομή αναμνηστικών πλακετών προς τους τιμώμενους.

– Ο κ. Γεώργιος Βογιατζής, Μαθηματικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Παραρτήματος και πρόεδρος της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Μαγνησίας της ΕΜΕ. Διετέλεσε πρόεδρος του Παραρτήματος για εννέα έτη. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. κ. Θωμάς Καρανίκας.

– Ο κ. Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης, Μαθηματικός διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του Παραρτήματος, τέως Λυκειάρχης, συγγραφέας μαθηματικών βιβλίων, πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Παραρτήματος κ. Πέτρος Νικολουδάκης.

– Ο κ. Απόστολος Παπαποστόλου, Μαθηματικός διετέλεσε πρόεδρος της Δ.Ε. του Παραρτήματος, είναι τέως Λυκειάρχης. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και Γεν. Γραμματέας του Παραρτήματος Λάρισας, κ. Κωνσταντίνος Καραμπάτσας, Μαθηματικός.

– Ο κ. Απόστολος Χατζηδήμος, Μαθηματικός διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του Παραρτήματος, είναι Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο Ταμίας της Δ.Ε. του Παραρτήματος κ. Σπύρος Δημόπουλος.

   Στις σύντομες ομιλίες τους οι τιμώμενοι αναφέρθηκαν και διέτρεξαν στο ιστορικό και στη δράση του Παρατήματος Μαγνησίας στα σχεδόν τριάντα χρόνια λειτουργίας του.

     Στη συνέχεια έγινε η βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στους Διαγωνισμούς, στον 74ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο Θαλής» και «Ο Ευκλείδης» για μαθητές και μαθήτριες Β΄, Γ΄ Γυμνασίου, Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου και στον 3ο Τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό για μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου.

   Δόθηκαν 1ο Βραβείο και Μετάλλιο στους εννιά μαθητές που πρώτευσαν και στις δύο φάσεις του Διαγωνισμού και 2ο ή 3ο Βραβείο ή Τιμητική Διάκριση στους μαθητές και μαθήτριες που σημείωσαν καλές επιδόσεις και διακρίθηκαν.

   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν και επέδωσαν τα βραβεία:

Η κ. Κερασία Μπαρτζιώκα, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Βόλου.

Η κ. Χαρά Αγκρή-Κατσιούρα, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Βόλου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Καραμπάτσας, Διοικητής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και Γεν. Γραμματέας του Παραρτήματος Λάρισας, Μαθηματικός.

Ο κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η κ. Μαγδαληνή Δρυμωνίτου, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ3-Μαθηματικών, Δρ Μαθηματικός.

Ο κ. Άλκης Γκραίκος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Βρυξελών, Φυσικός.

Ο κ. Γεώργιος Λαρισαίος, πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Μαθηματικός.

Η κ. Ιωάννα Βεδουρά, πρόεδρος του Συνδέσμου Φροντιστών Βόλου.

Ο κ. Γεώργιος Τουφεξής, πρόεδρος Χορωδίας Εκπαιδευτικών.

Ο κ. Ιωάννης Καραφέρης, Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου, η κ. Παρασκευή Λοντρίδου, Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, ο κ. Δημήτριος Βοσνάκης Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, η κ. Ανδρονίκη Ρηγάκη Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου, ο κ. Αθανάσιος Μακρόπουλος Διευθυντής του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου, η κ. Ελένη Χατζηδημητρίου Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας, ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος Διευθυντής του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, ο κ. Γεώργιος Χάρλας Διευθυντής του Γυμνασίου Μηλεών, η κ. Μαρία Μπούρα, Διευθύντρια του Γυμνασίου Καναλίων, ο κ. Σεραφείμ Σπανός Διευθυντής του Γυμνασίου Ιωλκού, ο κ. Ιωάννης Μεταξάς Διευθυντής του Ιδ. Λυκείου «Προμηθέας», η κ. Μακρή Χρυσούλα Μαθηματικός του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ο κ. Γεώργιος Λουφόπουλος, Μαθηματικός του Γυμνασίου Στεφανοβικείου, η κ. Σωτηρία Αντωνακάκη Μαθηματικός του 7ου Γυμνασίου Βόλου, η κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου Μαθηματικός του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, ο κ. Γεώργιος Ράπτης Μαθηματικός του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου, ο κ. Χρήστος Μπραζιώτης Μαθηματικός του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, ο κ. Βασίλειος Κουμνιώτης Μαθηματικός του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας, πρώην πρόεδρος του Παραρτήματος, η κ. Μελπομένη Τσούκα Μαθηματικός του Γυμνασίου Λεχωνίων, ο κ. Δημήτριος Χαλέβας Μαθηματικός. (Ζητάμε συγγνώμη αν παραλείψαμε κάποιον).

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Πέτρος Νικολουδάκης με τη βοήθεια των μελών της Δ.Ε. Αναστασίας Κοντονίνα, Αντιπροέδρου, Κώστα Κομνού Γεν. Γραμματέα, Σπύρου Δημόπουλου Ταμία και Ελένης Στάμου Ειδ. Γραμματέα.

Συνολικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Θαλής», στον οποίο η συμμετοχή ήταν ελεύθερη, διακρίθηκαν 64 μαθητές και μαθήτριες για την επόμενη φάση του Διαγωνισμού. Στον Διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης» διακρίθηκαν 6 μαθητές και μαθήτριες.

   Στον Τοπικό Διαγωνισμό «Ο Θαλής για την Α΄ Γυμνασίου», διακρίθηκαν 70 μαθητές και μαθήτριες για την επόμενη φάση. Στον Διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης για την Α΄ Γυμνασίου» διακρίθηκαν 38 μαθητές και μαθήτριες. Τρεις (3) με 1ο Βραβείο και μετάλλιο, 17 με 2ο Βραβείο και 18 με 3ο Βραβείο. Οι Διαγωνισμοί για την Α΄ Γυμνασίου γίνονται σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή διοργανώνονται από το Παράρτημα Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. δίνοντας τη δυνατότητα και στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου να συμμετάσχουν σε Μαθηματικό Διαγωνισμό.

     Τα ονόματα των μαθητών και μαθητριών που βραβεύτηκαν είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *