ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2

Προς τους και τις κ.κ. Μαθηματικούς

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις-δράσεις για το επόμενο διάστημα μέχρι τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους

Α) Τελετή Βράβευσης των Μαθητών Γυμνασίων – Λυκείων που διακρίθηκαν στους  Μαθηματικούς Διαγωνισμούς Θαλής και Ευκλείδης

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2011, στις 11.30 π.μ., στον κινηματογράφο «Αχίλλειο» του Βόλου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση –Τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Ο Θαλής» και «Ο Ευκλείδης». Συγκεκριμένα στον Διαγωνισμό «Ο Θαλής» (που έγινε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010)  διακρίθηκαν 46 μαθητές και μαθήτριες για την επόμενη φάση. Στον Διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης» (που έγινε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011) διακρίθηκαν 8 μαθητές και μαθήτριες. Γενικά οι επιδόσεις των μαθητών που έλαβαν μέρος ήταν πολύ καλές. Τα ονόματα των βραβευομένων ακολουθούν σε ξεχωριστό συνημμένο αρχείο, ηλεκτρονικά. Στην εκδήλωση αυτή έχει προσκληθεί και θα μιλήσει ο Φυσικός, συγγραφέας βιβλίων Μαθηματικής λογοτεχνίας κ. Αργύρης Γ. Παυλιώτης με θέμα «Το Αστυνομικό – Μαθηματικό Μυθιστόρημα».

Ο κ. Αργύρης Παυλιώτης γεννήθηκε στο Ακραίφνιο της Βοιωτίας, και ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζεται ως καθηγητής φυσικός στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πεζά κείμενά του δημοσιεύονται κατά καιρούς σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει γράψει και σενάρια για την τηλεόραση. Έργα του: -“Ο βουβός μάρτυρας”, μυθιστόρημα, “Έτσι που λες”, αφήγημα, “Το διατηρητέο”, μυθιστόρημα, “Ο Παπαδιαμάντης δε ζει πια”, διηγήματα, “Η παράδοξη τροχιά του Υπερίωνα”, μυθιστόρημα, “Παράξενοι Ελκυστές”, μυθιστόρημα και άλλα.

Β) Τελετή Βράβευσης των Μαθητών Δημοτικών Σχολείων που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Την επόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, στις 11.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολεως  Δημητριάδος και Αλμυρού (Κ. Καρτάλη-Αν. Γαζή), θα γίνει η βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και μαθηματικά» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στα πλαίσια του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει για μαθητές Δημοτικού. Στον διαγωνισμό αυτό έλαβαν μέρος 1821 μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, από 60 Σχολεία της Μαγνησίας. Από αυτούς διακρίθηκαν και θα βραβευθούν :  60 μαθητές και μαθήτριες με Αριστείο (βαθμολογία 100%), 150 μαθητές και μαθήτριες με Βραβείο(βαθμολογία από 95 έως και 99%) και 58 μαθητές και μαθήτριες με «Έπαινο» γιατί πρώτευσαν στο τμήμα τους.

Για τους Αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, θα λειτουργήσει φέτος πειραματικά, για τρεις ημέρες Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο, στις 27, 28 και 29 Ιουνίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσιάτικα, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι, σύμφωνα με τα πρότυπα αντίστοιχων σχολείων που λειτουργούν τόσο στη χώρα μας (στην Ημαθία, στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, στο Σοφικό Κορινθίας), όσο και στο εξωτερικό.

Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι Συνάδελφοι Μαθηματικοί να πλαισιώσουν τις παραπάνω εκδηλώσεις.

Γ) Η Ιστοσελίδα (site) του Παραρτήματος

Ανασχεδιάστηκε και βελτιώθηκε η ιστοσελίδα του Παραρτήματός μας στο διαδίκτυο, με στόχο αφ΄ ενός να αποτελέσει μια μόνιμη πηγή ενημέρωσης, αφ’ εταίρου ένα βήμα παρουσίασης εργασιών, απόψεων, δράσεων και εκδηλώσεων, που ενδιαφέρουν από κάθε άποψη τους Μαθηματικούς ως επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους. Ελπίζουμε να γίνει ένας από τους καθημερινούς διαδικτυακούς τόπους επίσκεψης κάθε Μαθηματικού και όχι μόνο.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι : eme-mag.gr/

Ευχόμαστε σε όλους και όλες υγεία και καλή συνέχεια στο έργο σας.

Για τη Διοικούσα  Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Θωμάς Καρανίκας

Η Γεν. Γραμματέας

Αναστασία Κοντονίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *