Math & Art: Διήμερο εκδηλώσεων “Μαθηματικά & Τέχνη”, 18 & 19 Ιανουαρίου 2018

Celebrating “100 Years of Hellenic Mathematical Society” a two-day event took place in our town. “Mathematics and Art”, according to M.C.Escher paintings, by Andreas Lykos, Mathematician.

Με αφορμή τον εορτασμό του έτους Μαθηματικών το Παράρτημα Μαγνησίας της ΕΜΕ διοργάνωσε το 2ο διήμερο εκδηλώσεων με θέμα “Μαθηματικά & Τέχνη”.

Την Πέμπτη 18/1/18 σε συνεργασία με την ομάδα “Θαλής και Φίλοι του Βόλου”, ο μαθηματικός και συγγραφέας Ανδρέας Λύκος παρουσίασε με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο το βιβλίο του “Αναμνήσεις Συμμετρίας” στο βιβλιοπωλείο “Το Κλου”(Πρ. Παιδεία). Το βιβλίο έχει ως κεντρικό θέμα το έργο του μεγάλου χαράκτη M.C.Escher.

Την Παρασκευή 19/1/18 o συγγραφέας παρουσίασε σε μαθητές Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 7ου Γυμνασίου Βόλου εργαστήρι-workshop με θέμα: “Συμμετρία και Mετασχηματισμοί στο έργο του Escher”. Με γλαφυρότητα και διαδραστικότητα ο κ. Λύκος ξεδίπλωσε κρυφές πτυχές του έργου του χαράκτη και μύησε τους μαθητές στις τεχνικές της περιστροφής, της ολισθανάκλασης, της μετατόπισης και των υπόλοιπων 17 συμμετριών που μαθηματικώς υφίστανται ενθουσιάζοντας το μαθητικό κοινό. Η μέθοδός του βασίζεται στην εφαρμογή της μεθόδου του Artful Thinking. Για τις παραπάνω εκδηλώσεις ευχαριστούμε θερμά:

  1. Τον κ. Λύκο για τις παρουσιάσεις
  2. Την ομάδα “Θαλής και Φίλοι του Βόλου”  thaleskaifiloitouvolou.blogspot.com για τη συνεργασία
  3. Τον Διευθυντή κ. Φασουράκη Περικλή, τις Υποδιευθύντριες και τους καθηγητές/καθηγήτριες του 7ου Γυμνασίου Βόλου για τη θερμή υποδοχή και την υποστήριξη στην οργάνωση του εργαστηρίου, https://mikrosthaleskaifiloi.blogspot.gr/
  4. Το βιβλιοπωλείο “Το Κλου”(Πρ. Παιδεία) για τη φιλοξενία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *